Nose Work – både for begyndere og fortsættere

Nose Work er en hundesport i rivende fremfærd. Aldrig har jeg set en sportsgren vinde så hurtigt indpas…men jeg forstår det godt. Jeg er selv blevet fanget.

Nose Work går ud på, at hunden skal finde en bestemt duft, der er gemt i et afgrænset miljø. Det minder om, og udspringer også af, specialsøg som det bl.a. kendes fra narko- og bombehundearbejde.

Chico på 11 år synes Nose Work er sjovt

Nose Work er for alle – og det er sjovt

Det, der for alvor har fanget mig ved Nose Work, er, at det er så let at gå til. I meget andet søgearbejde for hunde kræves en bestemt markeringsadfærd (at hunden “fryser” med næsen mod kilden, at hunden dækker for genstanden eller at hunden samler noget op). I Nose Work kræves ingen forudsætninger. Her gælder det om, at ejeren skal lære at læse sin hunds adfærd. Små ændringer i hundens almindelige adfærd bliver markører for ejeren, der derved kan markere gemmestedet for dommeren.

Nose Work er naturlig adfærd. Alle racer og alle aldre kan være med. Sporten bygger grundlæggende på hundens naturlige søgeadfærd. I de forskellige set ups, gøres miljøet langsomt mere om mere komplekst, så hunden skal være problemløser. Jeg synes, det er fantastisk at se, hvordan selv usikre og forsigtige hunde vokser med opgaven og får mere mod og selvtillid. Nose Work er ren empowerment!

Nose Work er god hjernegymnastik uanset hvilken sportsgren man ellers udøver. Fordi sporten ikke kræver nogen forudsætninger fra hundens side, kolliderer den heller ikke med nogen andre former for hundesport. Du kan derfor roligt kaste dig over Nose Work, også selvom du normalt træner noget andet med din hund.

Nose Work blev i vinter en officiel sportsgren i Danmark under DKK. Og de første officielle konkurrencer er allerede blevet afviklet.

Nose Work for begyndere

I oktober-december udbyder jeg et forløb for begyndere.

Læs mere om Nose Work BegynderForløb

Nose Work for fortsættere

For alle, som har deltaget på et introduktionskursus/begynderforløb (enten hos mig eller hos en anden), og som er i gang med parringer (godbid + lavendel) eller ren duft, udbydes i september dels et FortsætterForløb og dels enkeltstående FortsætterAftener.

Læs mere om Nose Work FortsætterForløb

Læs mere om Nose Work FortsætterAftener