Rally – Basistræning

Kom godt i gang med Rally

Her er holdet for dig, der har lyst til at prøve kræfter med Rally-Lydighed. 
Vi arbejder med grundelementerne i rally: Følge,  kontakt, skilteforståelse, lære hunden at følge en fingertarget, positionsarbejde (plads, fod, foran, sit, stå og dæk) og kropsbevidsthed (dreje og bakke)

Basistræning - Hundens ABC

Basistræning bygger på grundfærdigheder. En grundfærdighed er en relativ enkel adfærd, som senere kan bruge i flere forskellige færdige øvelser. En grundfærdighed kan sammenlignes med bogstaverne i alfabetet. 

Ligesom et barn først er nødt til at lære de enkelte bogstaver (grundfærdigheder), for derefter at kunne sætte dem sammen til ord (delmomenter) for til sidst at danne hele sætninger (færdige øvelser) er vores hunde langt bedre stillet, hvis de lærer øvelser på samme måde.

 

Kursusindhold

På kurset arbejdes med alle øvelserne i Begynderklassen - krydret med skilte fra andre klasser, hvor det giver god mening. I Rally findes i alt 90 forskellige øvelser (34 i begynderklassen), og de skal kunne udføres både på førerens venstre og højre side. For at kunne lære så mange forskellige øvelser, er det vigtigt, at grundtræningen er  på plads. At hunden kan følge en targetfinger, at
den kan dreje kroppen til både den ene og den anden side. At den kan følge
førers ben uanset retning og tempo.

Det forudsættes, at hunden har deltaget i træning (evt. hvalpetræning) tidligere. Hunden må gerne være betinget på klikker, men det er intet krav.

 

Mandage kl. 17.30-18.30

Lukket for tilmelding - Holdet er startet

Mandage, kl. 17.30-18.30

  • 22. og 29. maj
  • 6., 12., 19. og 26. juni
  • 7. og 14. august

 

Træningspladsen

Vi træner på arealerne ved
Hundehuset i Hadsten
Langskovvej 37
8370 Hadsten