Anja Nielsen

anjakarlaogfie

Mit navn er Anja Nielsen. Jeg er 40 år og hundeNØRD.

Fra litterat til hundetræner
Jeg er uddannet cand.mag. i Nordisk Sprog og Litteratur samt Dramaturgi. Indtil januar 2016 arbejde jeg med kvalitets-, miljø- og arbejdsmiljøledelse inden for vindmølleindustrien. Tidligere har jeg arbejdet med forskellige kommunikationsopgaver på børneteater og på webbureau. Nu har jeg valgt at gøre hundearbejde til mit arbejde.

Fra fritidsinteresse til heltidspassion
Gennem de seneste 17 år har min fritid stået i hundenes tegn. Jeg har hygget mig på motions- og let konkurrenceniveau inden for lydighed, agility og rally med mine egne hunde.

Jeg er uddannet Canis KlikkerTræner hos Nina Krüger og lydighedstræner, agilitytræner og rallytræner fra DcH.

Jeg forsøger at holde mig orienteret om, hvad der rører sig af nye principper og metoder inden for hundetræning og adfærdsanalyse. Meget er sket siden jeg som 10 årig troppede op som kursist på et hvalpehold med lommerne fulde af røde pølser og familiens cocker spaniel for enden af en snor.

Den gode relation – Når hund og menneske kommunikerer
Hundetræning handler for mig ikke kun om, at hunden udfører bestemte adfærd på bestemte signaler. Hundetræning handler for mig om den gode relation mellem hund og menneske. Jeg vil gennem min træning gerne bidrage til en større forståelse for hundens adfærd. Mennesket og hunden skal lære at kommunikere.

“Be a splitter, not a Lumper”, sagde Bob Bailey, en fantastisk dygtig dyretræner, engang. I min træning bliver alle øvelser delt op i små legoklodser, der senere kan sættes sammen på kryds og tværs, så vi får de mange adfærd frem, vi ønsker.

Empowerment gennem frivillighed
De overordnede nøgleord for al min træning er frivillighed og kreativitet.

Jeg benytter shaping, formning frem mod en endelig adfærd, og baglænskædning som overordnede metoder. Jeg benytter mig af forskellige former for targettræning og miljøtilrettelægning – alt sammen for at give hund og ejer succes. Gennem succes får både hund og menneske selvtillid og en følelse af kontrol over egen situation – empowerment. Al min træning er klikkertræning, men jeg stiller intet krav om, at du skal benytte en plastik-klikker. Du kan bruge et verbalt signal, hvis du ønsker.

IMG_20160819_181039 Til hverdag bor og træner jeg med mine tre hunde. Fie (Kleiner Münsterländer) på 12 år, Chico (Dværg Pinscher) på 11 år og Tina (Ruhåret Hønsehund) på 1 år.